Onze coachpaarden

Paardencoaching is iets heel anders dan paardrijden. Er wordt gewerkt vanaf de grond. En we gaan in de relatie mens-paard uit van gelijkwaardigheid. Op mijn eigen locatie werk ik met mijn eigen paarden. Ze zijn vriendelijk van aard, hebben een stabiel karakter en sluiten zich gemakkelijk bij mensen aan.  

Anita met coachpaarden Scotty (zwart) en Peer (wit)Peer

Peer is een 12-jarige witte ruin (een ruin is een je-weet-wel hengst). Een paard met een beschaafd karakter. Laat je door zijn formaat niet afschrikken. Hij is, behalve een heer van stand, ook een grote vriendelijke reus die al heel wat mensen van hun schroom voor paarden heeft afgeholpen. Hij is een meester in het spiegelen. Hij stemt zijn gedrag perfect af op degene met wie hij werkt. Dat heeft al tot veel mooie inzichten geleid. Ik zet Peer vaak in bij een eerste sessie als de coachvraag nog niet helemaal helder is.

Scotty

Scotty is een 8-jarige vrolijke pony. Ook hij is ruin. Scotty is een echte clown. Werken met hem zorgt soms voor hilarische momenten . Kijk bijvoorbeeld niet gek op als hij er vandoor gaat met de pion waar jullie samen omheen zouden moeten lopen. Het eigenzinnige karakter van Scotty maakt hem bij uitstek geschikt om in te zetten bij vraagstukken omtrent leiderschap en communicatie.

100% Fit

Onze paarden worden dagelijks getraind, onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. We rijden de paarden zowel onder het zadel als voor de wagen en daarbij zorgen we voor veel afwisseling. Plezier en ontspanning staan voorop, zodat de paarden 100% fit zijn voor de sessies.

Begeleiding

Bij alle sessies is een paardenbegeleider aanwezig. De paardenbegeleider verzorgt de warming-up en cooling-down van de paarden en waakt ook tussendoor over hun welzijn.

Andere locatie

Bij grotere groepen of heel slecht weer kunnen we uitwijken naar een andere locatie. In dat geval maken we gebruik van andere paarden. Dat zijn altijd paarden die ook ervaring hebben als coach-paard.

Coaching en communicatietraining met behulp van paarden