Het geheim van ontspannen leven

foto parasol, wolken, blauwe luchtDe vakantie zit er voor de meesten van ons alweer op. ‘Heb je een fijne vakantie gehad?” is een van de meestgestelde vragen. Wat mij verwondert (of eigenlijk ook weer niet) is dat de reactie vaak komt als een uitgeblust: ‘O ja, ik had vakantie …’ . Het blijkt dat veel mensen binnen een week en sommige zelfs al op de eerste werkdag alweer met hun hoofd in de waan van de dag zitten. Ze zijn in no-time opnieuw toe aan een paar vrije dagen!

Gelukkig zijn er dagelijks genoeg momenten om even een mini-vakantie te pakken. Door je een paar minuten helemaal op je ademhaling te concentreren. Dit is een van de meest doeltreffende manieren om je even volledig los te maken van de wereld om je heen. Het is heel eenvoudig om jezelf deze waardevolle techniek aan te leren.  Lees verder Het geheim van ontspannen leven

In 8 stappen adviseren zonder te beleren

Vrouw met zwaaiende wijsvinger
Foto uit public domain – wikicommons

We krijgen ze gevraagd maar meestal ongevraagd. Adviezen. “Ik zou als ik jou was …” of, nog erger, “Je moet het zelf weten hoor, maar in jouw plaats zou ik …”  Niks waard, zo’n advies. Ze kunnen je beter in je sop gaar laten koken. Zo dacht Johan er tenminste wél over.  Gelukkig kan het ook anders. Adviseren zonder te beleren. Lees verder In 8 stappen adviseren zonder te beleren

Vind jij het moeilijk om te zeggen waar het op staat?

afbeelding vrouw en paard
Foto 1: wees duidelijk!

Ik werk veel met professionals die moeite hebben zichzelf staande te houden in relaties. Ze zeggen nooit ‘nee’ tegen klant, collega of leidinggevende. Zijn het niet eens met de ander, maar houden toch hun mond. Zijn bang dat ze anders niet aardig gevonden worden Dan ook klanten verliezen, of geen carrière meer maken.  Heb jij er ook moeite mee om duidelijk te zeggen waar het op staat? Lees verder Vind jij het moeilijk om te zeggen waar het op staat?

Hoe voelt hulp krijgen of geven voor jou?

groenlingHeb jij dat wel eens meegemaakt? Je zit vast, je komt er niet uit, en hoe je ook je best doet, je komt geen stap verder.  Dan komt er hulp. Een familielid, goede vriend, collega, een coach misschien, wijst jou erop dat de deur die jij zoekt, vlakbij is en al die tijd al wijdopen staat. Na dit zetje in de goede richting kun je weer door. Je er al dan niet over verbazend dat die uitweg er wel was, maar dat je ‘m al die tijd niet zag! Zoiets overkwam vanmorgen een vogeltje. Hij raakte opgesloten in onze schuur.

Lees verder Hoe voelt hulp krijgen of geven voor jou?

Coaching en communicatietraining met behulp van paarden

Vraag gratis mijn ebook aan en lees:

  • waarom paarden zo goed zijn in het spiegelen van houding en gedrag;
  • wat paarden jou over jezelf kunnen leren;
  • hoe je effectief leert communiceren 'als een paard'.

én blijf op de hoogte van de laatste tips en trends!